Εξερευνήστε

TRIKALA RENTAL (ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ) Μετέωρα

Καλαμπάκα – Μετέωρα

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα και ακολουθώντας μια άνετη διαδρομή για 21 χιλιόμετρα, φτάνετε στην πόλη της Καλαμπάκας. Οι επισκέπτες συναντούν το εκπληκτικό θέαμα του ‘’λίθινου δάσους΄΄ των Μετεώρων, μοναδικό στον κόσμο, με απόκρημνους βράχους που δεσπόζουν κάθετα πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Η περιοχή των Μετεώρων είναι διεθνώς γνωστή για τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και τις Ιερές Μονές που βρίσκονται στις κορυφές βράχων και στις προεξοχές τους. Στο δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα, αξίζει να επισκεφτείς το Σπήλαιο της Θεόπετρας, που κατοικούνταν από την Παλαιολιθική εποχή.

TRIKALA RENTAL (ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ) Περτούλι

Πύλη – Ελάτη – Περτούλι

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, ακολουθήστε την εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας για να φτάσετε στο χωριό Πύλη, χτισμένη μεταξύ δύο βουνών του Ίταμου και του Κόζιακα, με τον Πορταϊκό ποταμό να διέρχεται από αυτή. Αφήνοντας πίσω την Πύλη, συναντάμε την τοξωτή λίθινη γέφυρα του Πορταϊκού (1514 μ.Χ.), όπου μπορούμε να απολαύσουμε έναν καφέ δίπλα στις όχθες του ποταμού. Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται ο βυζαντινός ναός της Πόρτα-Παναγιάς (1283 μ.Χ). Συνεχίζοντας το δρόμο θα φτάσετε στο χωριό Ελάτη, αγαπημένος προορισμός απόδρασης για τους κατοίκους των Τρικάλων όλο το χρόνο. Ακολουθεί το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ιδανικά για περιπάτους στη φύση και υπαίθριες δραστηριότητες. Μπορείτε να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο για να επισκεφτείτε και άλλα χωριά της Πίνδου καθώς στην επιστροφή σας μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό ποτό στα Τρίκαλα.

TRIKALA RENTAL (ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ) Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα

Πηγαίνοντας προς Πύλη, στρίβουμε αριστερά στο ύψος του χωριού Παλαιομονάστηρο και μέσω Μουζακίου συνεχίζουμε για τη μαγευτική περιοχή των Αγράφων και φθάνουμε στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα.
Η λίμνη Ν. Πλαστήρα βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας. Δημιουργήθηκε από τα νερά του ποταμού Μέγδοβα (πρόκειται για τον αρχαίο Ταυρωπό), παραπόταμου του Αχελώου, τα οποία κατέκλυσαν το οροπέδιο της Νεβρόπολης. Το Φράγμα κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 50.
Αφού απολαύσετε την εξαιρετική ομορφιά του φυσικού τοπίου, επιστρέψτε στα Τρίκαλα για διασκέδαση!